Aanbestedingsrecht

Om het economisch speelveld in Europa gelijk te maken, gelden er aanbestedingsregels voor het gunnen van opdrachten door overheden en semi-overheden, maar bijvoorbeeld ook door het onderwijs. Onze advocaten helpen zowel aanbestedende als inschrijvende partijen.

Ons team heeft ervaring met alle denkbare procedures, van Europese aanbestedingsprocedures tot ontwikkelcompetities en van complexe onderhandelingsprocedures tot concurrentiegerichte dialogen.

Projecten

Voor aanbestedende publieke en private partijen helpen we met het organiseren van de aanbestedingsprocedures en het geven van advies over aanbestedingsrechtelijke vraagstukken. Voor inschrijvende partijen bieden we juridische en strategische begeleiding. Ook procederen we om gunningsbeslissingen aan te vechten of juist te verdedigen in een kort geding.  

Niet alleen vastgoed

Het aanbestedingsrecht is niet beperkt tot de vastgoedsector. Ons team adviseert en procedeert ook in aanbestedingsprocedures voor:

  • Werken (zoals de energiesector, spoorsector en de bouw)
  • Diensten (zoals afval, facility, gezondheidszorg, ICT en parkeren)
  • Leveringen (zoals schoolboeken en kantoormeubilair)
  • Concessies (zoals gebiedsconcessies, OV-concessies onder de Wp-2000 en reclameconcessies)

Waarom Straatman Koster advocaten?

Ons kantoor heeft één van de grootste aanbestedingsrechtelijke teams in Nederland. Onze advocaten beschikken dan ook over een schat aan kennis en ervaring. Onze advocaten doceren aan gerenommeerde instellingen en publiceren in toonaangevende vaktijdschriften en handboeken.

Meer weten?

Neem dan contact met ons op.

Meer weten?