Paul

Heijnsbroek

Paul is gespecialiseerd in het aanbestedings- en staatssteunrecht. Daarnaast is hij specialist op het gebied van schaarse rechten, zoals grondverkoop door de overheid (Didam-arrest). Op dat onderwerp is hij in 2013 gepromoveerd aan de Universiteit Utrecht.

Sinds januari 2018 werkt Paul bij Straatman Koster advocaten, na ruim 10 jaar bij Houthoff te hebben gewerkt (in Rotterdam en Brussel). Sinds 2007 adviseert en procedeert Paul voor private en publieke partijen. Hij heeft ruime proceservaring, zowel in kort geding als in bodemprocedures en arbitrage.

Naast zijn werk in de praktijk is Paul redacteur van Tekst & Commentaar Aanbestedingsrecht en country correspondent voor de European Procurement & Public Private Partnership Law Review. Ook publiceert hij regelmatig over schaarse rechten, aanbestedingsrecht en staatssteunrecht. Hij is onder meer auteur van de jaarlijkse kronieken over EU-inbreukprocedures Aanbesteding (TA), Europese en nationale jurisprudentie staatssteun (TA) en de adviezen van de Commissie van Aanbestedingsexperts (TBR). Regelmatig verschijnen er annotaties van zijn hand in Jurisprudentie Aanbestedingsrecht (JAAN). Paul was daarnaast spreker op diverse (internationale) congressen en workshops en is docent bij de Grotius specialisatieopleiding en bij de specialisatieopleiding Aanbesteding & Schaarse rechten van het PAO Universiteit Leiden.