Violet

Acar

Violet Acar is gespecialiseerd in het huurrecht en het daaraan verbonden verbintenissenrecht. Onder meer adviseert en procedeert zij over huurrechtelijke onderwerpen zoals herontwikkelingen en renovaties, huurbeëindigingen, gebreken, huurprijsaanpassingsprocedures en ontruimingsbescherming.

Ook helpt ze bij het opstellen en uitonderhandelen van (tijdelijke) huurovereenkomsten. Zij is zowel gespecialiseerd in huurrecht bedrijfsruimten (290 en 230a) als huurrecht woonruimten.

Daarnaast staat zij cliënten bij bij het opstellen en uitonderhandelen van koopovereenkomsten en ontwikkelingsovereenkomsten, waaronder voor kantoorruimten, logistieke centra, fabrieken en zorgvastgoed. Dat doet ze voor onder andere beleggers, ontwikkelaars, gemeenten, woningcorporaties, retailers en adviseurs.

Violet heeft in 2012 haar master privaatrecht aan de Vrije Universiteit behaald en is vervolgens haar carrière begonnen op de vastgoedafdeling van DVDW Advocaten. In 2016 is zij overgestapt naar Straatman Koster advocaten, waar zij in 2021 tot partner is benoemd.

In 2018 heeft Violet de specialisatieopleiding van de Vereniging van Huurrecht Advocaten cum laude afgerond. Violet publiceert geregeld artikelen, waaronder in het Tijdschrift Huurrecht in Praktijk (HIP) en Tijdschrift voor Huurrecht Bedrijfsruimte (TvHB) en geeft geregeld cursussen. Vanaf 2022 is zij redacteur van het tijdschrift Huurrecht in Praktijk (HIP).

Praktijkgebieden