Paul

Richter

Paul is bouw- en vastgoedadvocaat, gespecialiseerd in bouwrecht, projectontwikkeling, huurrecht woon- en bedrijfsruimte. Hij werkt daarbij voor bouwbedrijven, projectontwikkelaars, beleggers en overheden.

Paul heeft veel ervaring met contractering in de bouw (DBFMO, UAV, UAV-GC, DNR). Hij procedeert over bouwgeschillen bij de Raad van Arbitrage voor de bouw, de Geschillencommissie en de Burgerlijke Rechter. Ook adviseert hij bij de totstandkoming van vastgoedtransacties (koop/verkoop, huur/verhuur) en bij de ontwikkeling van vastgoedprojecten. 

Paul studeerde Nederlands recht aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam. Hij is in 2011 als advocaat beëdigd. Na zijn afstuderen is hij aan de slag gegaan als advocaat bij het in vastgoed gespecialiseerde kantoor Van de Sande – Berndsen Advocaten te Rotterdam. Ook vervulde hij een bestuursfunctie binnen de Vereniging Jonge Balie Rotterdam. Daarna werkte hij bij EMR Advocaten te Utrecht. Sinds 1 november 2019 werkt Paul bij Straatman Koster advocaten.

Paul is lid van de Vereniging voor Jonge Onroerend Goed Juristen.

Praktijkgebieden