Maaike

de

Wit

Maaike is specialist in gebieds- en projectontwikkeling (binnenstedelijk, uitleg, transformatie), ruimtelijke ordening (planologie, vergunningen, parkeren) en energietransitie/duurzaamheid (o.a. Label C kantoren, BENG, energiebesparing, circulair, aardgasloos). Ze werkt voor ontwikkelaars, beleggers, gemeenten en corporaties.

Maaike studeerde Nederlands recht aan de Universiteit Maastricht met daarnaast vakken Tropisch Landgebruik aan de Landbouwuniversiteit in Wageningen. Na haar afstuderen was zij onder meer tot 2008 als senior advocaat verbonden aan de vastgoedsectie van Houthoff Buruma en daarna tot 2013 als partner aan Straatman Koster advocaten. Na een tussenperiode bij andere kantoren is zij sinds 1 maart 2017 opnieuw partner bij Straatman Koster advocaten.

Maaike is bestuurslid van de Vereniging Vastgoed Juristen VVJ (www.vvj.nl) en vaste annotator van het tijdschrift Bouwrecht. Ook is ze lid van de bezwaarschriftencommissie van de gemeente Maassluis, de Nederlandse vereniging voor Bouwrecht, de Nederlandse vereniging voor Bouwrecht advocaten, de Vereniging voor bestuursrecht en de Vereniging voor Milieurecht. Zij verzorgt geregeld opleidingen en cursussen.