Matthijs

van

Leeuwen

Matthijs is gespecialiseerd in het (civiele) bouwrecht en het (Europees) aanbestedingsrecht. Hij adviseert en procedeert regelmatig, zowel bij de burgerlijke rechter alsook in arbitrage, op genoemde rechtsgebieden. Hij werkt daarbij voor zowel opdrachtgevers als opdrachtnemers, waaronder gemeenten, ontwikkelaars, aannemers en corporaties.

Hij heeft veel ervaring met het opstellen en beoordelen van aannemingsovereenkomsten (UAV), gecombineerde contracten (UAV-GC), samenwerkingsovereenkomsten, koopovereenkomsten en overeenkomsten op basis van de DNR.

Matthijs studeerde Nederlands recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Na afronding van zijn studie was hij van februari 2006 tot februari 2010 werkzaam bij AKD (sectie vastgoed). Vanaf februari 2010 tot en met april 2016 werkte hij als advocaat bij aan Straatman Koster. Na een tussenperiode van één jaar is Matthijs sinds 1 september 2018 als partner verbonden aan Straatman Koster advocaten.

In 2009 heeft hij zijn Grotius specialisatieopleiding Europees en Nederlands Aanbestedingsrecht met succes afgerond.

Matthijs is lid van de Vereniging voor Bouwrecht Advocaten en de Nederlandse Vereniging voor Aanbestedingsrecht en geeft regelmatig, zowel intern als extern, lezingen over het civiele bouwrecht (in brede zin).